Nyt bispevalg skudt i gang: Denne gang gælder det Fyens Stift

Kirkeministeriet har i dag udskrevet bispevalg i Fyens Stift. Den nuværende biskop, Tine Lindhardt, fratræder sin stilling med udgangen af januar 2023. En kandidat har allerede meldt sig.

Tine Lindhardt har anmodet Dronnigen om at måtte fratræde sin stilling som biskop flere år inden pensionen og efter 10 år i embedet. Nu er valget af hendes efterfølger skudt i gang. 
Tine Lindhardt har anmodet Dronnigen om at måtte fratræde sin stilling som biskop flere år inden pensionen og efter 10 år i embedet. Nu er valget af hendes efterfølger skudt i gang. Foto: Ard Jongsma/Fyens Stift
Paula Larrain

Så er der bispevalg igen.

Knapt nok har en ny biskop sat sig i bispestolen i Roskilde, før menighedsrådene på ny skal til valgurnerne. Denne gang er det Fyens Stift, der skal have ny biskop, fordi den nuværende biskop Tine Lindhardt har valgt at gå af.

Tine Lindhardt fratræder sin stilling i slutningen af januar og den officielle vielse af hendes efterfølger bliver i Odense Domkirke søndag 2. april 2023.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024