Peter Fischer-Møller: Kristendommen kan ikke altid adskilles fra politik

Både sagen om kvindelige præster og mobning ude i sognene, bør folkekirken kunne løse selv. Det burde folkekirken ikke ulejlige politikerne med, mener biskop, nu emeritus, Peter Fischer-Møller. Omvendt skal kirken som civil aktør kunne blande sig i alle samfundsemner. Især klima og velfærd. Selvom religion ikke skal inficere politik, hverken skal eller kan man skille kristendom fra politik, mener han.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Det er hans første dag som pensionist. Og han har bagt brød og tager imod i sin private bolig, efter at nøglerne til embedsboligen i Roskilde er afleveret til den nye biskop.

Nu ringer telefonen ikke så meget mere, og da DR for nylig havde en længere nyhedsserie om en af hans hjertesager, arbejdsmiljø, blev han ikke engang spurgt.

”Så kunne jeg pludseligt mærke, at jeg var på vej på pension,” som Peter Fischer Møller bemærker midt i en tankerække. Og de står i kø. Tankerækkerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024