Ph.d.-studerende til Naser Khader: Israels demokrati, retfærdiggør ikke hensynsløsheden i Gaza

Naser Khader skrev i et indlæg 14. december, at man bør moderere kritikken af Israel, da landet er en demokratisk stat, der forsvarer sig mod en totalitaristisk terrororganisation. Men et demokrati som Israel kan ikke afvise fordømmelse og sanktionering med henvisning til at man vedkender sig demokrati og vestlige værdier, skriver ph.d. studerende Ali Karcic.

Vi bør derfor anse vores demokratiske principper som noget, der pålægger os et særligt ansvar om at leve op til visse kriterier, heriblandt respekten for det individuelle menneske. Og ikke som et carte blanche, hvor vores status som demokrati helliger alle midler, skriver Ali Karcic. 
Vi bør derfor anse vores demokratiske principper som noget, der pålægger os et særligt ansvar om at leve op til visse kriterier, heriblandt respekten for det individuelle menneske. Og ikke som et carte blanche, hvor vores status som demokrati helliger alle midler, skriver Ali Karcic. Foto: AFP/Ritzau Scanpix

14. december bringer Altinget et debatindlæg af Naser Khader, hvori Khader går til forsvar for Israels ageren i eftermælet på Hamas’ brutale terrorangreb 7. oktober.

Khaders primære argument handler om, at Israel er en demokratisk stat, mens deres modstander, Hamas, er en organisation, hvis ideologiske fundament bygger på religiøs ekstremisme og skruppelløs totalitarisme.

{{toplink}}
Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00