Regeringen beskudt under høring om store bededag: Den opfører sig som "ærkebiskop"

Folketingets beskæftigelsesudvalg havde onsdag indkaldt en biskop og en professor til at bringe kirkelige perspektiver ind i debatten om store bededag. Efter mere end to timers høring havde regeringen fået massevis af kritikpunkter at forholde sig til.

Peter Birch repræsenterede biskopperne til høringen på Christiansborg. Her anklagede han regeringen for at overskride en grænse, som ikke før er blevet overskredet. Arkivfoto.
Peter Birch repræsenterede biskopperne til høringen på Christiansborg. Her anklagede han regeringen for at overskride en grænse, som ikke før er blevet overskredet. Arkivfoto.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Skjult helligdagsreform, historisk traditionsbrud og indgreb i den danske demokratiforståelse.

De kritiske beskydninger var mange, da der onsdag blev afholdt en høring i Beskæftigelsesudvalget om afskaffelsen af store bededag.

Høringen, der foregik i Landstingssalen på Christiansborg, var delt op i tre områder, der hver især fokuserede på konsekvenserne af lovforslaget: de økonomiske konsekvenser, konsekvenserne for den danske model og konsekvenserne for folkekirken.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00