Tidligere kirkeministre kritiserer plan om at afskaffe store bededag: “Det er en mangel på respekt for kirkens traditioner”

Det er en “uklog” og “dårlig” idé, at regeringen vil afskaffe store bededag som helligdag. Afskaffelsen bryder nemlig med en gammel tradition, hvor staten undlader at blande sig i kirkens indre anliggender, lyder kritikken fra flere tidligere kirkeministre.

Flere tidligere kirkeministre mener, at regeringen iblander sig i kirkens indre anliggender ved at gå ind og afskaffe store bededag som helligdag.
Flere tidligere kirkeministre mener, at regeringen iblander sig i kirkens indre anliggender ved at gå ind og afskaffe store bededag som helligdag.Foto: Jonas Skovbjerg Fogh, Mads Joakim Rimer Rasmussen og Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der har været den perfekte storm mod den nye regering, siden de i december præsenterede planen om at afskaffe store bededag.

Kritikken er nemlig haglet ned fra både fagbevægelsen, folkekirken og flere af Folketingets partier. Det er eskaleret i sådan en grad, at Fagbevægelsens Hovedorganisation sammen fire af Folketingets partier vil have en folkeafstemning om, hvorvidt helligdagen skal afskaffes, så befolkningen kan komme til orde.

Og nu stempler fire tidligere kirkeministre også ind i koret af kritiske røster og kalder regeringens lovforslag for en “dårlig” og “uhensigtsmæssig” beslutning.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00