Analyse af 
Jakob Krarup Bjerregaard

Topforhandlere i højt spil om store bededag

Topfolk fra Dansk Metal og 3F brugte forhandlingskapitalen på at hæve lønnen frem for at hente en ekstra fridag som erstatning for store bededag. Det kan de – noget usædvanligt - ikke vide sig sikre på, at medlemmerne bakker op om. Dermed spøger en mulig storkonflikt endnu.

Helt tilbage i efteråret indsamlede formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, krav fra medlemmerne til OK23. Dengang var der ingen, der vidste, at de skulle ønske store bededag indført på ny.
Helt tilbage i efteråret indsamlede formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, krav fra medlemmerne til OK23. Dengang var der ingen, der vidste, at de skulle ønske store bededag indført på ny.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Søndagens pressemøde i Industriens Hus i København mindede på lange stræk om det pressemøde, der blev afholdt samme sted den 4. januar i år, da overenskomstforhandlingerne blev skudt officielt i gang.

Ikke alene var deltagerne det samme firkløver af topfolk fra Dansk Industri (DI) og industriens fagforbund med Dansk Metal og 3F i spidsen.

Fælles for de to pressemøder var også, at en god del af spørgsmålene fra den fremmødte presse kredsede om et helt andet emne end det, forhandlerne gerne ville tale om.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00