Angela Merkel: EU skal indstille sig på et hårdt Brexit

BREXIT: Efter Tyskland har overtaget EU-formandsskabet, fastslår Tysklands kansler, at EU skal forberede sig på et hårdt Brexit.

Formandskabet i EU's ministerråd overgik 1. juli til Tyskland og landets kansler, Angela Merkel.
Formandskabet i EU's ministerråd overgik 1. juli til Tyskland og landets kansler, Angela Merkel.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Tysklands kansler, Angela Merkel, fastslog onsdag i Europa-Parlamentet i Bruxelles, at EU-landene skal indstille sig på et hårdt Brexit.

Angela Merkel var i Bruxelles for at præsentere Tysklands planer for EU-formandskabet de næste seks måneder.

"Vi fortsætter forhandlingerne, men for at sige det mildt er det overskueligt, hvad man har gjort af fremskridt. Vi har aftalt med Storbritannien, at vi vil prøve at sætte mere fart i tingene, så vi kan få indgået en aftale i efteråret, og som vi kan ratificere inden årets udgang. Jeg vil stadigvæk kæmpe og arbejde for en god løsning, men vi skal også forberede os på et muligt no deal-scenarie," sagde Angela Merkel.

Læs også

Angela Merkel nævnte i sin tale, at det tyske formandsskab har udvalgt fem emner, som er "magtpåliggende for os".

"Grundrettighederne, sammenholdet, klimabeskyttelsen, digitalisering og Europas ansvar udadtil i verden. Det er fem vigtige emner, og de er vigtige, fordi vi bliver nødt til at forandre Europa fundamentalt, hvis vi vil beskytte og bevare Europa. Kun på den måde vil Europa kunne bestå i denne globale orden, som udvikler sig rivende, og kun på den måde bevare sin suverænitet og sit ansvar og sin egen rolle," sagde hun.

Formandskabet i EU's ministerråd overgik 1. juli til Tyskland.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Angela Merkel

Fhv. forbundskansler, Tyskland (CDU)
Fysiker, doktorgrad i kvantekemi

0:000:00