Coronafrygt gør EU til lukket land

INTERESSEVARETAGELSE: De borgere, organisationer og lobbyister, der normalt render EU-lovgiverne på dørene for at forsøge at påvirke systemet, rammer nu muren, i takt med at coronavirus får institutionerne til at begrænse kontakten med omverdenen.

Europa-Parlamentet har aflyst næste uges samling, og dets formand, David Sassoli (i midten) er gået i hjemmekarantæne på grund af frygt for coronavirussen.
Europa-Parlamentet har aflyst næste uges samling, og dets formand, David Sassoli (i midten) er gået i hjemmekarantæne på grund af frygt for coronavirussen.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: EU-hovedstaden er så småt på vej i undtagelsestilstand på grund af frygten for coronavirus.

EU-Parlamentet har aflyst sin samling i næste uge og lukkede allerede i sidste uge adgang for besøgsgrupper og gæster, der ikke er særligt inviterede, hvilket med et pennestrøg afblæste 130 arrangementer i huset inden for de næste uger.

Ministerrådet har sat en stopper for alle ikke-essentielle møder – herunder flere ministermøder. Mange af EU-Kommissionens embedsmænd må ikke længere fysisk træffe interessenter. Det samme gælder EU-repræsentationerne, der er de respektive landes forposter i Bruxelles, hvor flere – herunder også den danske – har lagt restriktioner på, hvilke møder der kan tages.

0:000:00