Dagens podcast: EU vil tvinge tech-giganter til at dele overskud med musikere

AJOUR: Kunstnere og medier ser ud til at få hjælp til at få fat i nogle af de mange annoncekroner, som de globale it-platforme som Youtube og Facebook genererer. Altingets kulturredaktør forklarer hvordan her.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her | RSS-feed her

Det har længe været et tema, hvordan musikere, filmmagere og andre kunstneres indtægt bliver sikret, når deres produkt bliver lagt gratis op på de populære globale platforme.

Det problem bliver adresseret i copyright-direktivet, der vil sikre, at flere annoncekroner fra platformene ryger i lommerne på producenterne.

Men sagen er omgærdet af stor debat og beskyldninger om fake argumenter og løgne. Modstanderne frygter nemlig, at direktivet risikerer at ødelægge internettet, som vi kender det i dag.

Den sag forklarer Altingets kulturredaktør nærmere om i dagens Ajour-afsnit.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her | RSS-feed her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Borgernes europæiske vagthund advarer mod nepotisme i toppen Ugens EU-podcast: Borgernes europæiske vagthund advarer mod nepotisme i toppen Næste artikel Ugens EU-podcast: Theresa May slikker sine sår efter Brexit-braget i Salzburg Ugens EU-podcast: Theresa May slikker sine sår efter Brexit-braget i Salzburg
Skal EU til at drive imam-skoler?

Skal EU til at drive imam-skoler?

RADIKALT: Efter den seneste tids brutale islamistiske terrorangreb på europæisk jord efterlyser EU-formand en europæisk imam-uddannelse. Ideen mødes med en del skeptisk, men kan være en rigtig god idé, mener forsker. Socialdemokraterne er ikke afvisende.