Dansk Erhvervs løbende EU-projekt

PORTRÆT: Selvom det er syv år siden, at Dansk Erhverv oprettede et EU-kontor i Bruxelles, er arbejdet langtfra færdigt. Det forklarer EU-chef hos Dansk Erhverv, Anne Marie Damgaard.
Anne Marie Damgaard er EU chef hos Dansk Erhverv. (Foto: Dansk Erhverv)
Anne Marie Damgaard er EU chef hos Dansk Erhverv. (Foto: Dansk Erhverv)

Det, at vi har en stærk repræsentation både i Bruxelles og i Danmark, viser, at det er vigtigt at være både-og.

Anne Marie Damgaard
EU-chef hos Dansk Erhverv
Dansk Erhverv går i samme retning, men ikke i takt. Sådan beskriver erhvervsorganisationen deres måde at repræsentere de 20.000 virksomheder og 100 brancheforeninger indenfor handel, erhverv og service-sektorerne, der er under organisationens vingefang.

Anne Marie Damgaard, der er chef i Dansk Erhverv EU-afdeling, er ansvarlig for samspillet mellem det permanente kortor i Bruxelles og hovedkontoret i København. Og Bruxelles er ikke et nyt område for EU-chefen, der har arbejdet i byen i 8 år, inden hun i 2004 blev hentet til Dansk Erhverv for at opbygge et permanent kontor i EU's hovedstad.

"Det var helt oplagt med et kontor i Bruxelles, da hovedparten af den lovgivning, som har betydning for de sektorer, vi repræsenterer, udformes i Bruxelles," forklarer Anne Marie Damgaard og fortsætter: "Det var vigtigt for os at få opbygget en tung platform i Bruxelles og et solidt netværk mellem os, vores europæiske samarbejdspartnere og parlamentarikerne."

Vigtigt at være både og
Og et godt netværk kræver gode repræsentationer. Anne Marie Damgaard er ikke i tvivl om, at kontoret i Bruxelles med sine to faste medarbejdere er lige så vigtigt at lægge kræfter i som hovedkontoret i København.

"Det, at vi har en stærk repræsentation både i Bruxelles og i Danmark, viser, at det er vigtigt at være både-og. Vi lægger store kræfter begge steder, men en stor del af EU-indsatsen er løbende at holde eksperterne her i huset opdateret på, hvad der sker i Bruxelles, og integrere det i deres arbejde herhjemme," forklarer Anne Marie Damgaard.

Kedelige danske forbehold
Når snakken kommer ind på de danske EU-forbehold, lægger erhvervsorganisationens EU-chef ikke skjul på, at hun mener, de burde afskaffes.

0:000:00