Dansk Metals Claus Jensen er Årets Europæer

PRISVINDER: Europabevægelsen kårer Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, som Årets Europæer. Det er vigtigt ikke kun at hylde kommissærer og præsidenter, siger formand for Europabevægelsen Stine Bosse. 

Claus Jensen, der står i spidsen for Dansk Metal, hyldes af Europabevægelsen som Årets Europæer. 

Det skriver Europabevægelsen i en pressemeddelelse. 

Begrundelsen for valget af Claus Jensen lyder, at han har sat en klar europæisk retning for sit fagforbund. Han har inspirerende visioner for ikke bare metalarbejderen i Danmark, men i hele Europa, forklarer landsformand for Europabevægelsen, Stine Bosse. 

"Gennem sin tid i front for Dansk Metal har Claus Jensen turdet stå ved, at Danmark kun kan gøre sig gældende gennem et forpligtende samarbejde i Europa, siger hun i pressemeddelelsen.

Det europæiske samarbejde er vigtigt 
Selv er Claus Jensen stolt af sin nye titel. Det europæiske samarbejde betyder meget for Dansk Metals medlemmer, da mange arbejder på virksomheder, der eksporterer til det indre marked, og i alt er næsten 600.000 danske arbejdspladser knyttet til eksporten af varer eller tjenesteydelser til vores europæiske naboer.

"I vores arbejde i Dansk Metal arbejder vi målrettet på at fortælle danskerne og omverdenen, hvor meget det europæiske samarbejde betyder for os her i Danmark, siger han i pressemeddelesen.

Sidste år var det den franske præsident Emmanuel Macron, der vandt titlen som Årets Europæer. Blandt andre tidligere prisvindere er Hans Kongelige Højhed Prins Henrik og forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt. 

Ifølge landsformand Stine Bosse er det på tide, at det er en fagforeningsleder, der modtager prisen. 

"EU skal først og fremmest være borgernes projekt. Derfor er det vigtigt ikke kun at hylde kommissærer og præsidenter," siger hun i pressemeddelsen.

Forrige artikel EU godkender dansk spildevandsafgift EU godkender dansk spildevandsafgift Næste artikel Det sker i EU: Whistleblowere, fake news, Syrien og bier Det sker i EU: Whistleblowere, fake news, Syrien og bier
Ny debat om EU's budgetslagsmål

Ny debat om EU's budgetslagsmål

TEMADEBAT: De hårde forhandlinger om EU's syvårsbudget har nået sidste fase. Hvor stort skal budgettet være, og hvad skal pengene bruges til? Altinget tager debatten med blandt andre finansminister Nicolai Wammen.