Danske erhvervsmastodonter kritiserer nyt lovforslag: Frygter markant forringelse af whistleblower-beskyttelsen i store selskaber

Carlsberg melder sig nu i det alenlange kor af store danske virksomheder, der er utilfredse med et nyt whistleblower-lovforslag. A.P. Møller-Mærsk Mærsk, Ørsted, Vestas, ISS og Novo Nordisk er også blandt kritikerne. Lovforslaget vil reelt stille ansatte i store virksomheder dårligere end i dag, lyder det.

Carlsberg fører sammen med A.P. Møller-Mærsk an i de danske erhvervsmastodonters kritik af det nye whistleblower-lovforslag.
Carlsberg fører sammen med A.P. Møller-Mærsk an i de danske erhvervsmastodonters kritik af det nye whistleblower-lovforslag.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hvad har Carlsberg, A.P. Møller-Mærsk, ISS, Ørsted, Vestas, Danske Bank, Leo Pharma, Demant, Coloplast og Novo Nordisk til fælles udover at være blandt de absolutte mastodonter i dansk erhvervsliv? 

Svaret er, at de alle er yderst kritiske over for et nyt whistleblower-lovforslag.

De danske gigantkoncerner har slået pjalterne sammen og dannet en fælles front - med A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg i spidsen - i kampen mod ét særligt punkt i den danske implementering af et nyt EU-lovforslag om beskyttelse af whistleblowere.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00