Danske EU-politikere jagter pladser i nye udvalg

FOKUS: EU-parlamentarikerne skal senere på ugen stemme om oprettelsen af fem nye underudvalg, der blandt andet skal fokusere på kræft, kunstig intelligens, skattesnyd og desinformation. De danske medlemmer har allerede udset sig deres foretrukne udvalg.

Plenarsalen i Strasbourg forbliver tom, selvom der egentlig er samling sidst på ugen. Denne gang skal Parlamentet blandt andet stemme om oprettelsen af fem nye underudvalg.
Plenarsalen i Strasbourg forbliver tom, selvom der egentlig er samling sidst på ugen. Denne gang skal Parlamentet blandt andet stemme om oprettelsen af fem nye underudvalg.Foto: Fred Marvaux/Europa-Parlamentet
Simon Holst Jensen

Flere af de danske europaparlamentarikere har forsøgt at sætte fokus på skattesnyd over længere tid, og nu er de og andre ligesindede kommet så langt, at Europa-Parlamentet vil oprette et permanent underudvalg, der skal tage sig af netop den sag.

Skattelyudvalget bliver det eneste permanente af de fem nye udvalg, der formentlig bliver vedtaget i forbindelse med denne uges plenarsamling, hvor de alle er til afstemning.

Foruden udvalget mod skattesnyd kommer der tre midlertidige specialudvalg for kampen mod kræft, for kunstig intelligens og digitalisering samt bekæmpelse af indblanding i valg gennem eksempelvis fake news.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00