Den tyske vicekansler kipper med Dannebrog og giver danske ministre eksportdrømme

Udenlandske ministre, der taler dansk på gangene i parlamentsbygningen, skal man lede længe efter. Derfor er Robert Habeck i Tyskland et særtilfælde. Altinget tegner et portræt af den nye tyske vicekansler. 

<div><span>Dansksindede Robert Habeck (tv.) er vicekansler og erhvervs- og klimaminister i den nye tyske regering, som under ledelse af Olaf Scholz (i midten) er sammensat af SPD, De Grønne og liberale FDP. Socialdemokraten Scholz var selv vicekansler under Merkel.&nbsp;</span></div>
Dansksindede Robert Habeck (tv.) er vicekansler og erhvervs- og klimaminister i den nye tyske regering, som under ledelse af Olaf Scholz (i midten) er sammensat af SPD, De Grønne og liberale FDP. Socialdemokraten Scholz var selv vicekansler under Merkel. 
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Han taler dansk, har studeret i Roskilde og flager med Dannebrog, når der er fødselsdag i familien.

Og så er han Tysklands nye vicekansler og erhvervs- og klimaminister.

Den 52-årige nordtysker Robert Habeck har fået ansvaret for det, som i tysk presse er blevet døbt et "superministerium". Den grønne omstilling står højst på den nye tyske regerings prioriteringsliste, og Habeck er manden, som er sat i spidsen for at finde de løsninger, der skal bringe 83 millioner tyskere ind i en bæredygtig tidsalder.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00