Der er 53 års forskel mellem SF's nye og tidligere EU-spidskandidat. Men betyder det så også, at et reelt generationsskifte er på vej?

Margrete Auken stopper sin politiske karriere for SF, mens Kira Marie Peter-Hansen overtager rollen som partiets frontfigur i EU. Selvom der umiddelbart er lagt op til et generationsskifte i partiet, bliver det ikke nødvendigvis tilfældet, mener Altingets politisk kommentator.    

SF's spidskandidat Kira Marie Peter-Hansen hænger partiets første EU-valgplakater op sammen med formanden Pia Olsen Dyhr. 
SF's spidskandidat Kira Marie Peter-Hansen hænger partiets første EU-valgplakater op sammen med formanden Pia Olsen Dyhr. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Magnus Garde-Strandberg

"Jeg er glad for, at jeg ikke er i valgkamp lige nu. Er du klar over, hvor meget man står op? Det har ingen godt af – og I journalister har aldrig prøvet det."

Sådan lyder det fra Margrete Auken, mens hun venligt klapper Altingets journalist på skulderen.

Hun har lagt sin stok fra sig og støtter sig til bordkanten af et af de opstillede cafeborder i SF’s gruppeværelse på Christiansborg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024