Det sker i EU: Arabisk træf, gang i Europa-Parlamentet og Venstres store EU-weekend

OVERBLIK: Lars Løkke og co. er i Egypten, EU-parlamentarikere stemmer om fædreorlov, ophavsret og skatteunddragelse, EU-Domstolen dømmer om økologisk rituel slagtning, og Venstre holder særligt EU-møde i denne uge.

Det første møde nogensinde mellem EU-ledere og Den Arabiske Liga finder sted i den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh.
Det første møde nogensinde mellem EU-ledere og Den Arabiske Liga finder sted i den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh.Foto: Mohamedel-Shahed/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 25. februar
Lars Løkke Rasmussen og hans EU-kolleger tilbringer dagen i Sharm el-Sheikh, hvor det første topmøde nogensinde mellem EU og Den Arabiske Liga blev fløjtet i gang allerede søndag. På dagsordenen er emner som migration, terror, handel, menneskerettigheder med mere – og så kan den britiske premierminister Theresa May ikke helt holde sig fra at tale lidt Brexit med sine EU-kolleger på sidelinjen.

Tirsdag 26. februar
En travl dag i Europa-Parlamentet står forude. Her skal medlemmer af Beskæftigelsesudvalget godkende de kontroversielle nye regler om øremærket forældreorlov, der har fået det politiske Danmark op af stolene, samt oprettelsen af en ny arbejdsmarkedsmyndighed, der skal holde øje med den vandrende arbejdskraft i Europa.

Retsudvalget skal stemme om det endnu mere kontroversielle ophavsretsdirektiv, der skal regulere brugen af ophavsretsbeskyttet materiale på internettet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00