Det sker i EU: Belgisk formandskab og debat om fremtiden for Europas økonomi

Sociale problemer og mangel på arbejdskraft bliver emner for de første ministermøder under Belgiens halvårsformandskab, mens EU’s kommissærer starter året med et seminar om grøn omstilling og europæisk konkurrencedygtighed.

Ved nytår overtog den belgiske regeringsleder, Alexander De Croo, EU's roterende rådsformandskab frem til 1. juli.
Ved nytår overtog den belgiske regeringsleder, Alexander De Croo, EU's roterende rådsformandskab frem til 1. juli.Foto: Belgian EU Presidency
Thomas Lauritzen

Mandag 8. januar

Den første rigtige arbejdsuge for Belgiens EU-formandskab ruller i gang, efter at belgierne overtog det halvårlige formandskab efter Spanien ved nytår. Allerede i fredags havde den belgiske regeringsleder, Alexander De Croo, og hans ministre besøg af EU-kommissærerne for at drøfte det nye formandskabs prioriteter. Det belgiske formandskab varer til og med juni måned, hvor der 9. juni både er europaparlamentsvalg og nationalt valg i Belgien.

Tysklands vicekansler, økonomi- og klimaminister Robert Habeck, er i Bruxelles mandag for at besøge EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og flere andre kommissærer. Besøget kommer på et tidspunkt, hvor den tyske koalitionsregering er presset indenrigspolitisk, samtidig med at EU's regeringer diskuterer Unionens finansiering og budget. 

Årets første møde i EU-Kommissionen, hvor dagsordenen på forhånd ser temmelig tynd ud. Næstformand Margaritis Schinas præsenterer en status over EU’s ungdomspolitik.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00