Det sker i EU: Energipriser og EU-budget under lup

De europæiske energiministre er hasteindkaldt til ekstramøde på grund af galoperende prisstigninger, EU-revisorerne giver deres dom over sidste års brug af EU-midler, og så kommer Kommissionen med udspil om konkurrencepolitik og kapitalkrav.

Naturgaspriserne er eksploderet på det seneste i Europa. Det samme er uenighederne om, hvad der skal gøres ved det. Et af spørgsmålene er, om EU fortsat skal være stærkt afhængig af import af gas udefra, for eksempel fra den kontroversielle Nord Stream II-ledning fra Rusland.
Naturgaspriserne er eksploderet på det seneste i Europa. Det samme er uenighederne om, hvad der skal gøres ved det. Et af spørgsmålene er, om EU fortsat skal være stærkt afhængig af import af gas udefra, for eksempel fra den kontroversielle Nord Stream II-ledning fra Rusland.Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 25. oktober

De europæiske forsvarschefer mødes over to dage i EU’s militære komité for at diskutere det såkaldte strategiske kompas på forsvars- og sikkerhedsområde, som skal give retningen for samarbejdet de næste år. De skal også vende en revision af de såkaldte EU-kampgrupper og gøre status på igangværende militærmissioner.

Meget usædvanligt er der indkaldt til et ekstraordinært energiministerrådsmøde tirsdag. Det skyldes de stærkt stigende energipriser, som er et stort problem mange steder i Unionen. Det kommer efter et topmøde i sidste uge, hvor EU-cheferne i timevis skændtes om, hvorvidt det skal ses som et naturligt udsving på prisradaren, eller om der skal større indgreb til.

Den årlige kontrol med brugen af EU-penge offentliggøres tirsdag, når EU’s Revisionsret udgiver sin rapport om budgettet for 2020.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00