Det sker i EU: Får Ungarn sine penge?

Kan Viktor Orbáns regering levere det, der skal til, for at Ungarn kan få de EU-milliarder, som pt. tilbageholdes på grund af problemer med retsstaten? Det skal EU-Kommissionen tage stilling til i en uge, der også byder på fem ministerrådsmøder og et vigtigt møde med Kina.

Viktor Orbán har i årevis været på kollisionskurs med Bruxelles, men det er først nu, det for alvor er begyndt at ramme hans regering på pengepungen.
Viktor Orbán har i årevis været på kollisionskurs med Bruxelles, men det er først nu, det for alvor er begyndt at ramme hans regering på pengepungen.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 28. november

Der er anmeldt omfattende strejkeaktiviteter i Bruxelles i denne uge. Det starter allerede mandag, hvilket de europæiske udviklingsministre får glæde af, når de samme dag kommer til EU-hovedstaden.

De får blandt andet besøg af den Afrikanske Unions kommissionsformand, Moussa Faki Mahamat, for at tale om klimaretfærdighed og fødevarekrise. Derudover er der Ukraine på programmet. Her skal ministrene se på, hvordan de kan hjælpe ukrainerne med at klare vinteren i en krigszone og diskutere genopbygning af landet. EU’s engagement i Afghanistan er også på programmet.

Samme dag kommer også de europæiske uddannelsesministre til den strejkeramte by. De har blandt andet den ukrainske minister for uddannelse og videnskab med på en videoforbindelse. Ud over støtte til Ukraine på uddannelsesfronten skal de også tale om forebyggelse af skolefrafald, digital undervisning og evaluere på Det Europæiske Ungdomsår 2022.

0:000:00