Det sker i EU: Ny benzin på den tysk-franske motor

OVERBLIK: Tyskland og Frankrig skruer op for samarbejdet, flere hundrede ministre kommer til Bruxelles, og så venter alle på, at den britiske premierminister fortæller, hvad der skal ske med Brexit.

Mandag 21. januar
Det er tryk på svingdørene i Bruxelles’ rådsmødebygning mandag, hvor over hundrede ministre og deres embedsmænd vil mødes. Først er det EU’s udenrigsministre, der skal diskutere sanktioner mod det syriske regime og mod de to mænd, der er blevet sat i forbindelse med giftangrebet i den engelske by Salisbury sidste år. De skal også drøfte truslen om spredning af falske nyheder og desinformation forud for EU-parlamentsvalget, før de slå dørene op for dagens to øvrige møder. Først et med de asiatiske lande i ASEAN og senere et med ministre fra Den Afrikanske Union – et møde, der fortsætter tirsdag.

Også de europæiske finansministre er i huset. Først mødes eurolandene selv. Senere udvider de kredsen til outsiderne for at følge op på de igangværende forhandlinger om en udvidelse af EU's økonomiske samarbejde.

Det første møde i et netværk mellem medlemsstaterne, der skal sikre, at både EU-parlamentsvalget og de mange nationale valg, der står for døren, kan holdes fri fra indblanding udefra, finder sted i Bruxelles. Netværket skal hjælpe landene med at samarbejde, hvis de oplever trusler mod valgprocessen i deres land.

Login