Det sker i EU: Traktorer til Bruxelles, statsministeren til Paris og Navalnyjs enke til Strasbourg

500 traktorer har kurs mod EU-kvarteret, EU-parlamentarikere er i lovgivningsslutspurt, Femern-forbindelsen skal for EU-retten, og Finland får ny præsident i denne uge, hvor statsminister Mette Frederiksen tager på besøg hos Emmanuel Macron i Paris.

I fredags skrev statsminister Mette Frederiksen (S) under på et sikkerhedstilsagn til Ukraine. Mandag mødes hun i Paris med øvrige toppolitikere for at diskutere, hvad der mere kan gøres for det krigsplagede land.
I fredags skrev statsminister Mette Frederiksen (S) under på et sikkerhedstilsagn til Ukraine. Mandag mødes hun i Paris med øvrige toppolitikere for at diskutere, hvad der mere kan gøres for det krigsplagede land.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 26. februar

Statsminister Mette Frederiksen skal til Paris, hvor den franske præsident har inviteret til møde om støtte til Ukraine. Målet er at sende et signal til Rusland om, at der ikke er krigstræthed blandt ukrainernes støtter.

I Bruxelles er der dømt traktordemo i stor stil. 500 landbrugskøretøjer har forventet retning mod EU-hovedkvarteret, hvor de europæiske landbrugsministre mødes for at drøfte situationen i sektoren.

I Ungarn vil landets parlament endelig stemme om Sveriges medlemskab af Nato. Ungarn er det eneste land, der ikke endnu har godkendt den svenske ansøgning om at blive optaget i forsvarsalliancen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00