Det svenske folkemøde aflyst grundet corona

Det svenske folkemøde, Almedalsveckan, der skulle være afholdt i dagene 28. juni til 5. juli, er blevet aflyst på grund af coronavirus. Det danske folkemødes skæbne ventes afgjort fredag.

Det oplyser Almedalsveckan i dag.

Beslutningen er taget, efter at Folkhälsomyndigheten, den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen, onsdag skærpede sine anbefalinger for at begrænse udbredelsen af coronavirus.

En af anbefalingerne er, at foreninger skal udsætte årlige møder eller afholde dem digitalt.

Folkemødet i Allinge er i år sat til at blive afholdt 11.-14. juni.

Bestyrelsen bag det danske folkemøde, der er planlagt til midten af juni, mødes fredag for at drøfte afholdelsen af mødet i 2020.

Borgmester Winni Grosbøll (S), som sidder med i bestyrelsen, skriver i en mail til Bornholms Tidende, at hun har svenskernes udmelding og organisationen Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) anbefaling om at aflyse med i betragtning fredag.

"Spørgsmålet om Folkemødet 2020 er på dagsordenen på bestyrelsesmødet i morgen, og her er jeg sikker på, at både FH’s henvendelse og Almedalsveckan indgår helt naturligt i drøftelserne," lyder det fra borgmesteren.

Forrige artikel Cypriotisk sundhedsminister beder borgere stikke hinanden under krisen Cypriotisk sundhedsminister beder borgere stikke hinanden under krisen Næste artikel Græsk-cyprioter hjælper tyrkisk-cyprioter i coronakrisen Græsk-cyprioter hjælper tyrkisk-cyprioter i coronakrisen
Alles kamp mod alle truer fiskeriet efter Brexit

Alles kamp mod alle truer fiskeriet efter Brexit

PÅ VAGT: Alle lurer på hinanden i gruppen af de otte EU-fiskerinationer, som i dag fisker i britisk farvand. Lige nu står de sammen om at kæmpe for at bevare deres fiskerettigheder. Men frygten for, at sammenholdet ryger, når alvoren sætter ind efter Brexit, er tydelig.