DF klager til Folketingets ledelse over EU-behandling: Partier fik under et døgn til at levere mandater

Under regeringsdannelsen har Folketingets partier oplevet ultrakorte frister for at give grønt lys til den danske linje i Bruxelles. Det er for dårligt, mener DF. Europaudvalgets formand er også kritisk.

Dansk Folkepartis Peter Kofod har klaget til Folketingets formand, Søren Gade (V), over manglende muligheder for kontrol med regeringens EU-linje.
Dansk Folkepartis Peter Kofod har klaget til Folketingets formand, Søren Gade (V), over manglende muligheder for kontrol med regeringens EU-linje.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Få timer eller et enkelt døgn til at tage stilling til kompliceret EU-stof er ikke tilfredsstillende. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, som har indgivet en klage til Folketingets formand over regeringens håndtering af EU-sager efter valget.

”Den forcerede høringsproces for EU-sager uden om Europaudvalget underminerer den parlamentariske kontrol med regeringens EU-politik,” skriver gruppeformand Peter Kofod i sin henvendelse.

I forbindelse med valget og frem til 16. november var det normale arbejde i Folketingets Europaudvalg suspenderet. Det er i Europaudvalget, en regering ellers henter opbakning til den linje, den fører på Danmarks vegne i Bruxelles.

0:000:00