DF om Vistisens ultimatum: Det er aldrig godt i politik

EP-VALG: Anders Vistisen kræver at blive DF's spidskandidat til europaparlamentsvalget. Ellers forlader han politik. Det er godt med ambitioner, lyder det fra DF-næstformand Søren Espersen.

Det er atypisk, at medlemmer af Dansk Folkeparti før et europaparlamentsvalg siger, at de vil være spidskandidat, ellers melder de sig ud af politik.

”Jeg har ikke oplevet det før,” siger næstformanden i Dansk Folkeparti og medlem af hovedbestyrelsen, Søren Espersen, til Altinget.

Men det er ikke desto mindre, hvad partiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, har gjort. Det skriver Avisen Danmark.

Som begrundelse forklarer Anders Vistisen, at positionen som spidskandidat er den eneste, der betyder noget for ham. Derfor vil han forlade politik, hvis ikke det lykkes ham at blive spidskandidat.

Men det skal man passe på med.

”Ultimatummer i politik er aldrig godt,” siger Søren Espersen og fortsætter:

”Men der er fint, at en ung politiker har ambitioner, og så må vi jo acceptere, at det er sådan, det er.”

Ikke diskuteret i hovedbestyrelsen
Søren Espersen forklarer, at Dansk Folkeparti har tradition for, at listen til europaparlamentsvalget kommer et halvt år får valget. Det vil sige på et tidspunkt i januar 2019.

”Men i øjeblikket har vi drøn travlt med det folketingsvalg, som kommer. Derfor har hovedbestyrelsen ikke diskuteret det endnu,” siger han.

Han mener dog ikke, at nogen vil blive fornærmede over Anders Vistisens udmelding og dermed ændre på hans chancer for at blive valgt som spidskandidat.

”Anders har gjort et rigtig godt stykke arbejde i parlamentet. Det ændres ikke af det her.”

Forrige artikel Airbnb får løftet pegefinger af EU-kommissionen Airbnb får løftet pegefinger af EU-kommissionen Næste artikel Overblik: Den politiske kalender for resten af 2018 Overblik: Den politiske kalender for resten af 2018