Dyrenes Beskyttelse til Jacob Jensen: Råb EU op om dyrevelfærden

Dyrevelfærd udeblev helt fra Ursula von der Leyens årlige tale, og Kommissionen oplever angiveligt pres imod revisionen af dyrevelfærdsloven. Nu bør den danske regering offentligt tydeliggøre, at der skal lovforslag på bordet, skriver Britta Riis. 

Den danske regering bør offentligt tilkendegive deres opbakning til EU-Kommissionens ambitioner om at løfte dyrevelfærden for landbrugsdyrene til et tidssvarende niveau,&nbsp;Britta Riis.<blockquote></blockquote>
Den danske regering bør offentligt tilkendegive deres opbakning til EU-Kommissionens ambitioner om at løfte dyrevelfærden for landbrugsdyrene til et tidssvarende niveau, Britta Riis.
Foto: Danish Siddiqui/Reuters/Ritzau Scanpix
Britta Riis

Forleden holdt formand for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, sin årlige state of the union tale, hvor et stærkt signal om viljen til at gennemføre den lovede revision af unionens forældede dyrevelfærdslovgivning udeblev.

Sidste år benyttede præsidenten ellers anledningen til at bekræfte sit løfte om en omfattende revision som en del af den store, grønne omstilling af EU’s fødevareproduktion, Farm To Fork.

Siden da har Kommissionen angiveligt oplevet et massivt modpres for enten at udskyde, udvande eller sågar helt droppe revisionen.

0:000:00