Efter gyserafstemning: EU’s folkevalgte giver endeligt grønt lys til en ny lov om genopretning af Europas natur

Trods modstand fra højrefløjen overlevede EU’s nye lov om naturgenopretning den sidste afstemning i EU-Parlamentet. Venstreflokken stemte ikke det samme, men de er ikke uenige om partiets politik. De "har bare forskellige holdninger", siger Erik Poulsen.

Alle undtagen tre af de
danske medlemmer af Europa-Parlamentet stemte tirsdag for, at EU får en ny
naturlov, der betyder, at 20 procent af Europas natur til lands og til vands
skal genoprettes inden 2030.
Alle undtagen tre af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet stemte tirsdag for, at EU får en ny naturlov, der betyder, at 20 procent af Europas natur til lands og til vands skal genoprettes inden 2030.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Der udbrød jubel i plenarsalen i Strasbourg, da det tirsdag stod klart, at EU’s lov om naturgenopretning nu bliver en realitet.

Det omstridte stykke lovgivning overlevede nemlig en regulær gyserafstemning i Europa-Parlamentet, hvor 329 af de europæiske folkevalgte stemte for, mens 275 stemte imod.

Loven, der fastsætter et overordnet mål om, at 20 procent af Europas natur til lands og til vands skal genoprettes inden 2030, er en hovedsøjle i EU-Kommissionens grønne masterplan. Den såkaldte Green Deal skal nemlig sikre, at EU-landene bliver klimaneutrale i 2050.

0:000:00