Eks-MEP skal styrke Nykredits position i samfundet

KORT NYT: Tidligere medlem af Europa-Parlamentet for SF og S Emilie Turunen er blevet ansat som ny chef for public affairs i Nykredit. Her skal hun være med til at styrke koncernens udvikling.

Stor viden om den finansielle sektor, Christiansborg og EU-systemet er en kombination, der er svær at slå. Netop derfor har Nykredit nu ansat den tidligere MEP’er Emilie Turunen som ny chef for public affairs. Det siger kommunikationsdirektør for Nykredit Trine Ahrenkiel til FinansWatch.

Emilie Turunen er måske et overraskende valg for nogen, da hun tidligere har udtrykt sig kritisk om finanslobbyisme. Eksempelvis i kronikken Megabanker gambler med vores penge, der blev bragt i Politiken, hvor hun beskyldte lobbyen for at udvande forslaget om at få adskilt sund bankdrift fra gambling og spekulation.

Direktør Lars L. Nielsen for public affairs i konsulentfirmaet Primetime Kommunikation udtaler overfor FinansWatch, at det giver god mening at ansætte en person med erfaring fra både Danmark og EU-systemet, der samtidig kender de politiske motivationer og det politiske system indefra.

Hektisk politisk karriere
Da den kun 25 årige Emilie Turunen blev valgt ind i Europa Parlamentet i 2009 for SF, vakte det stor opmærksomhed. Hun gik fra at være formand for SFU til Europa-Parlamentet, hvor hun blev valgt ind med 37.330 personlige stemmer. Hun var samtidig den yngste dansker, der nogensinde var blevet valgt, og også det yngste siddende medlem indtil 2011. I marts 2013 valgte hun at skifte SF ud med Socialdemokraterne, fordi hun grundlæggende var uenig i det mandat, som partileder Annette Vilhelmsen blev valgt på. I starten af året valgte Emilie Turunen at skifte spor endnu engang, og valgte således den politiske karriere fra for at søge nye græsgange i den private erhvervssektor.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00