Eksperter spår sværere kår for grøn omstilling af europæisk landbrug

I EU-valgkampen talte de danske spidskandidater om både en grøn revolution af europæisk landbrug og snarlige CO2-kvoter på landbrug i EU. Med det europæiske valgresultat gør de danske parlamentarikere dog klogt i at forberede sig på, at det kan blive svært, lyder det fra EU-eksperter. 

Altinget holdt mandag morgen paneldebat med mange af partiernes spidskandidater. På billedet ses Christel Schaldemose (S), Stine Bosse (M), Sigrid Friis (R) og Henrik Dahl (LA).
Altinget holdt mandag morgen paneldebat med mange af partiernes spidskandidater. På billedet ses Christel Schaldemose (S), Stine Bosse (M), Sigrid Friis (R) og Henrik Dahl (LA).Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Dorte Ipsen Boddum

Omstillingen af europæisk landbrug til mere klima- og miljøvenlige produktionsformer kommer til at gå i et betydeligt langsommere tempo, end mange af de danske partier og deres EU-spidskandidater har stillet deres vælgere i udsigt ved det netop overståede valg til Europa-Parlamentet.

Sådan lyder det fra professor og EU-ekspert ved Københavns Universitet, Peter Nedergaard.

”Den omkalfatring af EU’s landbrugspolitik, som mange danske partier ønsker, kommer ikke til at ske i det tempo, som de kunne have ønsket sig. Resultatet af europaparlamentsvalget er på landbrugsområdet, at den høje hastighed vil blive taget ud af den omlægning af landbrugspolitikken i retning af mere klima og miljø, som trods alt har været i gang i flere år. Udviklingen vil fortsætte i den grønne retning, men det vil gå langsommere, end flere af de nye danske medlemmer af Parlamentet ønsker sig,” siger Peter Nedergaard.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024