EU-enhed langer ud efter Messerschmidt i omstridt sag: Vi har intet hørt

MELD/FELD: EU's antisvindelorgan kritiserer Morten Messerschmidt (DF) for ikke at samarbejde i efterforskningen af mulig svindel med EU-midler. Men den kritik er ubegrundet, lyder det.

Ifølge Morten Messerschmidts (DF) rådgiver er det usandt, når Olaf siger, at DF'eren samarbejder med efterforskningen.
Ifølge Morten Messerschmidts (DF) rådgiver er det usandt, når Olaf siger, at DF'eren samarbejder med efterforskningen.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kristoffer Kvalvik

BRUXELLES: Morten Messerschmidt (DF) samarbejder ikke tilstrækkeligt med EU i sagen om Meld og Feld.

Sådan lyder det fra EU's antisvindelenhed, Olaf, onsdag ifølge TV 2:

"Vi har skriftligt udbedt os en redegørelse for et års tid siden. Og vi har rykket for svar adskillige gange, men vi har intet hørt," siger Dominik Schnichels, efterforskningsleder i Olaf, til TV 2.

Men det er ikke sandt. Det skriver Morten Messerschmidts rådgiver, Erik Bjørn Møller, i en mail til Altinget.

"Det er fuldstændig absurd at høre Olaf beskylde Morten Messerschmidt for ikke at være samarbejdsvillig. Allerede for et år siden skrev Morten til Olaf om, at han var klar til at blive indkaldt til et møde. Han har intet hørt."

Usandt
Erik Bjørn Møller medgiver, at Morten Messerschmidt har fået mails fra Olaf, men ifølge ham var de ikke konkrete.

"Så er det rigtigt, at Olaf sidenhen – helt bredt – har efterspurgt information i sagen. Dertil har svaret lydt fra Morten, at det ville han rigtig gerne efterkomme, hvis de kan konkretisere, hvad de er ude efter. Det har de aldrig gjort," skriver han og afslutter:

"Derfor er det simpelthen usandt, når Olaf nu citeres for at sige, at Morten Messerschmidt ikke er samarbejdsvillig."

Ifølge Jyllands-Posten skrev Morten Messerschmidt et brev til Olaf i juni 2017, hvor han meddelte, at han var klar til at blive afhørt.

Sagen om Morten Messerschmidt bunder i beskyldninger om, at DF skulle have sjusket med EU-midler, som er blevet brugt til interne formål, i stedet for det de var beregnet til.

Derudover er der en række andre anklager mod organisationerne Meld og Feld, som Morten Messerschmidt har været en af drivkræfterne bag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00