EU forhandler med industrien om flere vaccine-fabrikker

Ifølge EU-Kommissionens formand forhandler man i EU med virksomheder om at udvide vaccineproduktionskapaciteten yderligere. Både til mulige genvaccinationer og til fremtidige epidemier.

EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen med sin nye vaccine-tsar, Thierry Breton, i baggrunden.
EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen med sin nye vaccine-tsar, Thierry Breton, i baggrunden.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Statsminister Mette Frederiksens (S) opråb om at øge vaccineproduktionen er ikke faldet på døve øren i Bruxelles. EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen er helt på samme linje.

Det gør hun klart i et interview med Altinget og en række andre europæiske medier, hvor hun understreger, at det har højeste prioritet.

”Vi har identificeret 45 produktionssteder i hele vaccineforsyningskæden, fra lægemiddelstoffer til påfyldning. Så vi er i stand til at producere en enorm mængde vacciner, for eksempel på BioNTech-Pfizers anden fabrik, som begyndte at producere i februar. De siger, at de fra midt på året kan øge produktionen til en milliard doser om året. Det er ret imponerende. Men vi har brug for mere,” siger Ursula von der Leyen.

0:000:00