EU forventer danske vandplaner til september

VANDPLANER: EU forventer, at Danmark har vedtaget de stærkt forsinkede vandplaner allerede i september.
Anders Jerking
EU forventer, at Danmark har vedtaget de forsinkede vandplaner til september. Det fremgår af den pressemeddelelse, som Kommissionen udsendte i forbindelse med, at Danmark i sidste uge blev stævnet for at bryde Vandrammedirektivets tidsfrister.

"Danmark sigter mod at offentliggøre sine planer i september 2011 efter at have afsluttet den offentlige høring i april 2011," skriver Kommissionen i pressemeddelelsen.

Korrespondancen mellem EU og Danmark om EU-sagen er fortrolig. Offentligheden har derfor ikke indsigt i, hvilken tidsplan regeringen har meddelt, at Danmark arbejder efter. Men at dømme efter pressemeddelelsen har regeringen altså oplyst, at man sigter mod at kunne nå i mål i september.

Hurtig behandling  
Det er imidlertid langtfra sikkert, at det mål kan nås. I øjeblikket arbejder Naturstyrelsen sig igennem de flere tusind høringsvar. Herefter skal der laves et politisk udkast, som miljøministeren skal forhandle på plads med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Det kan tage tid, viser erfaringen, for da vandplanerne havde været i teknisk forhøring, blev planerne i en længere periode bremset af Venstres folketingsgruppe, som stillede langt over 100 spørgsmål. Når der er opnået politisk enighed, skal de politiske ændringer indarbejdes i planerne, inden miljøministeren kan vedtage dem og sende dem til EU.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00