EU-klimaplan er et skridt fremad, men...

ROADMAP 2050. Der er bred enighed om, at EU's fokus og målsætninger – i Roadmap 2050 – er et skridt i den rigtige retning. Men det kunne være mere ambitiøst, og det kritiseres også for manglende virkemidler. Her er et uddrag af kommentarer til den nye plan.
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen
Dansk Energi
Brancheorganisationen er tilfreds med de overordnede målsætninger i Roadmap 2050, men savner mere konkrete virkemidler.

"Det er positivt, at Kommissionen ser el som fremtidens klimavenlige energibærer, der kan være med til at bringe EU mod målet om at skære CO2-udledningerne med 80 til 95 procent i 2050. Men det er skuffende, at Kommissionen nøjes med at give en analyse af, hvordan vi når målet. Vi har i stedet stærkt brug for konkrete forslag til, hvordan vi når i mål," siger Ulrich Bang, EU-chef i Dansk Energi.

Dansk Industri
DI er positiv overfor udspillet og lægger stor vægt på, at det ikke forringer virksomhedernes konkurrenceevne. Desuden er de begejstrede for det store fokus på energieffektivitet.

"Kommissionens fokus på energieffektiviseringer er positivt. Det drejer sig blandt andet om et større fokus på bygninger, kraftvarme og energispareforpligtelser til energiselskaber, og det er noget, vi har gode erfaringer med i Danmark. Det kan derfor betyde, at EU reducerer mere end planlagt i 2020," siger adm. direktør Karsten Dybvad.

0:000:00