EU-Kommissionen vil lægge loft over, hvor meget energiselskaber må tjene på krisen

Krisen med Rusland får nogle firmaer til at tjene for mange penge på grøn energi, mener EU-Kommissionen, der er klar med fem nye forslag til at dæmme op for de galoperende energipriser. Den danske energibranche advarer, men klimaminister Dan Jørgensen er positiv.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Der er udsigt til endnu et dramatisk møde, når EU’s energiministre fredag mødes for at diskutere EU-Kommissionens forslag til hurtigt at lægge en dæmper på energipriserne, der allerede inden vinterkulden er sat ind, gør store indhug i europæernes pengepung. 

Vi står i en helt ekstraordinær situation, som kræver hurtige og ikke mindst fælles løsninger i EU. Regeringen er derfor positiv overfor EU-Kommissionens forslag om, at vi sammen skal reducere vores elforbrug og nedbringe de høje profitter og dermed hjælpe forbrugerne.

Dan Jørgensen (S)
Klimaminister

Det er nemlig fem markante indgreb, som EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, løftede sløret for på et pressemøde i Bruxelles onsdag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024