EU-Kommissionens nye redningsvest skal beskytte europæiske vindgiganter mod kinesisk konkurrence

Med ny vindpakke vil EU-Kommissionen hjælpe en presset europæisk vindindustri. Regeringen bør følge op med mere statsstøtte og helt nye slags udbud, mener Green Power Denmark. 

"Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Kommissionen. Ellers risikerer vi at tale om en europæisk vindindustri i datid," siger Jan Hylleberg fra Green Power Denmark om EU-Kommissionens nye vindenergipakke.
"Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Kommissionen. Ellers risikerer vi at tale om en europæisk vindindustri i datid," siger Jan Hylleberg fra Green Power Denmark om EU-Kommissionens nye vindenergipakke.Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

En ny vindenergipakke fra EU-Kommissionen skal holde hånden under europæiske vindproducenter.

Den europæiske vindindustri er nemlig under hårdt pres af stigende international konkurrence fra især Kina og USA, samt af stigende råvarepriser og inflation.

Pakken, der blev varslet af Kommissionsformand Ursula von der Leyen for kun lidt over en måned siden, skal hjælpe EU med at nå sit mål om minimum 42,5 procent vedvarende energi i 2030 – næsten en fordobling af den nuværende andel.

0:000:00