EU-lande enige om indgreb mod løbske gaspriser

Efter heftige kampe er EU’s medlemslande enige om at sætte et prisloft på gas, der skal være en nødbremse mod skyhøje gaspriser som i august. Danmarks nye klimaminister håber, at aftalen aldrig kommer i brug, mens DI frygter, at forslaget vil ødelægge gasmarkedet.

Det nye europæiske prisloft på gas er en forsikring, som klimaminister Lars Aagaard (M) håber aldrig kommer i brug. 
Det nye europæiske prisloft på gas er en forsikring, som klimaminister Lars Aagaard (M) håber aldrig kommer i brug. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Ruslands invasion af Ukraine har sendt Europas gaspriser i vejret, men nu er EU’s medlemslande klar med et indgreb, der skal tage toppen af de værste gaspriser.

Med en ny aftale sættes der nemlig et prisloft på europæisk gashandel på 180 euro pr megawatt-time i perioder med ekstreme prisstigninger. I august nåede prisen op i nærheden af 330 euro.

Prisloftet er ikke en løsning på vores gaskrise. Løsningen er, at vi skruer ned, bruger mindre energi, og selvfølgelig at vi accelerer udbredelsen af vedvarende energi.

Lars Aagaard (M)
Klima-, energi- og forsyningsminister

Ifølge det tjekkiske EU-formandskab er det lykkedes at lave en aftale, der vil skærme borgere mod himmelflugt i energipriserne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024