EU-landene og Europa-Parlamentet er enige om næste års budget

ENIGHED: Milliarder til både europæiske landmænd, migrationsområdet og Europas studerende. Det er nogle af punkterne i budgettet for 2020, som medlemslandene, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen har forhandlet på plads.

Kort tid før midnat mandag aften lykkes det for EU's budgetkomissær at nå til enighed med Europa-Parlamentet og EU's medlemslande om budgettet for 2020.
Kort tid før midnat mandag aften lykkes det for EU's budgetkomissær at nå til enighed med Europa-Parlamentet og EU's medlemslande om budgettet for 2020.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Efter lange forhandlinger blev EU’s medlemslande, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen sent mandag aften omsider enige om, hvordan EU skal bruge sine penge næste år.

I alt er der tale om 168,69 milliarder euro, der er blevet fordelt ud på områder som blandt andet klima, forskning og landbrugsstøtte.

”Næste års budget øger støtten til EU's prioritetsområder og de programmer, der har opnået de bedste resultater. Det sikrer også en realistisk tilgang, som tager hensyn til skatteydernes interesser og behovet for at kunne klare de nye udfordringer, der måtte opstå i 2020,” udtaler Kimmo Tiilikainen, der er statssekretær i Finlands finansministerium og har forhandlet EU-budgettet på vegne af medlemslandene.

0:000:00