EU lander aftale om omstridt naturlov: “Afgørende for at bremse den tilbagegang i biodiversitet, vi oplever i Danmark”

Efter halvandet års strid, har EU's tre institutioner fundet et kompromis om en ny naturlov, der skal genoprette minimum 20 procent af Europas naturareal til lands og til vands inden 2030.

EU's nye naturlov opstiller bindende mål for genopretning af naturen og skal bidrage til, at EU når sit mål om 30 procent beskyttet natur.
EU's nye naturlov opstiller bindende mål for genopretning af naturen og skal bidrage til, at EU når sit mål om 30 procent beskyttet natur.Foto: /ritzau/Morten Bjørn Jensen
Julie Schønning

BRUXELLES: Sent i går aftes fik EU’s tre organer enderne til at mødes i det, der har været et af de største naturpolitiske sværdslag i mange år.

Aftalen, som EU’s Parlament, Kommission og Ministerråd har indgået kompromis om i trilogforhandlinger torsdag inden midnat, forpligter medlemslandene på at genoprette minimum 20 procent af areal til lands og til vands ved udgangen af årtiet.

Men EU’s nye naturlov, som skal hjælpe EU med at leve op til sine internationale forpligtelser på at beskytte biodiversiteten, er ikke kommet til verden ved nogen let fødsel.

0:000:00