EU-præsident vil optage nye lande: “Vi må være klar til at udvide i 2030”

Der er lagt i kakkelovnen til Danmarks næste EU-formandskab i 2025, hvor forhandlingerne om Unionens næste langtidsbudget begynder. Her skal der nemlig afsættes penge til EU’s næste udvidelse, hvis det står til formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel.

For at øge EU's magt og sikkerhed, bør EU være klar til endnu en østudvidelse i 2030. Sådan lød det fra rådsformand Charles Michel mandag.
For at øge EU's magt og sikkerhed, bør EU være klar til endnu en østudvidelse i 2030. Sådan lød det fra rådsformand Charles Michel mandag.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Den Europæiske Union skal være klar til at optage nye medlemsstater i 2030.

Sådan lød det fra formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, mandag, da han igangsatte den debat, som forventes at dominere dagsorden det kommende halvår.

“Mens vi forbereder EU’s næste strategiske agenda, må vi sætte os et klart mål. Jeg tror på, at vi må være klar – på begge sider – til at udvide i 2030,” sagde Charles Michel på Bled Strategic Forum i Slovenien, hvor stats- og regeringsledere fra det vestlige Balkan var samlet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00