EU: Samarbejde skal sikre et fortsat fredeligt Arktis

FRED: EU vil arbejde hårdt for at de globale spændinger mellem USA, Rusland og Kina ikke for alvor gør sit indtog i Arktis, siger EU's udenrigschef i et interview med Altinget.

Foto: Olivier Hoslet / Reuters / Ritzau Scanpix
Andreas KrogRikke Albrechtsen

Lige nu fungerer tingene i Arktis glat. Det er et sted for fredeligt samarbejde, og vores hovedmål er at fremme multilateralt samarbejde for at holde dette område fredeligt.

Josep Borrell
EU's udenrigschef

BRUXELLES: Mens retorikken mellem USA, Kina og Rusland over Arktis bliver stadig skarpere, så mener EU, at parterne i stedet bør samarbejde om at sikre, at Arktis fortsat er fredeligt.

”Vi bør forsøge at undgå at lede efter spændinger, hvor de ikke findes. Lige nu fungerer tingene i Arktis glat. Det er et sted for fredeligt samarbejde, og vores hovedmål er at fremme multilateralt samarbejde for at holde dette område fredeligt,” siger EU's udenrigschef Josep Borell til Altinget i et interview med en gruppe europæiske medier.

Borell - hvis offcielle titel er Den Europæiske Unions høje repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik - peger på, at Arktis er et af de få steder, hvor EU og Rusland stadig har et konstruktivt samarbejde. 

0:000:00