EU skal ind i Folketinget

EU-DEBAT: Folketinget skal i højere grad indarbejde EU i det daglige arbejde på Christiansborg, og EU som institution skal konkretiseres. Det mener tre repræsentanter for centrum-venstre, der i fredags debattede, hvad SF, R og S vil med og i EU.
Yildiz Akdogan (S), Sofie Carsten Nielsen (R) og Trine Mach (SF) debattede venstrefløjens europapolitik i fredags.
Yildiz Akdogan (S), Sofie Carsten Nielsen (R) og Trine Mach (SF) debattede venstrefløjens europapolitik i fredags.

EU og den europæiske dagsorden skal ind i Folketinget, men det kræver, at arbejdet med EU i Folketinget omorganiseres

Sofie Carsten Nielsen (R)
Folketingskandidat

Hvis man skal stole på tidens meningsmålingerne, skifter regeringsfarven efter næste valg. Men betyder en ny regering også en ny europapolitik? Med det spørgsmål i baghovedet, satte Europæisk Ungdom og Frit Forum RUC i fredags Sofie Carsten Nielsen (B), Yildiz Akdogan (S) og Trine Mach (SF) sammen for at debattere, hvad venstrefløjen vil med EU.

Blikket skal udad
Alle tre deltagere blev hurtige enige om, at EU skal mere ind i dansk politik og det kræver, at Danmark retter blikket ud mod Europa og resten af verden. Medlem af Europaudvalget for Socialdemokratiet, Yildiz Akdogan, fremhævede, hvor meget EU kan bruges til, hvis vi giver lov fra dansk side.

"EU kan bruges til utrolig meget. Der, hvor vi kan skabe forandring er sammen og ikke hver for sig. 500 mio. mennesker kan forandre mere end 5 mio.," siger Yildiz Akdogan og påpeger, at Danmark er ligeså afhængige af EU, som EU er af Danmark.

Også folketingskandidat for Radikale, Sofie Carsten Nielsen, mener, at det daglige arbejde i Folketinget skal have et større perspektiv.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00