EU til Danmark: I kan godt inddrive studiegæld

SU: EU-Kommissionen gør klart, at Danmark kan bruge EU-reglerne til at gå efter udenlandske studerende, der er løbet fra deres danske SU-gæld.

Danmark kan godt indhente ubetalt SU-gæld fra udenlandske studerende, slår EU-Kommissionen fast i et brev til danske medlemmer af Europa-Parlamentet.
Danmark kan godt indhente ubetalt SU-gæld fra udenlandske studerende, slår EU-Kommissionen fast i et brev til danske medlemmer af Europa-Parlamentet.Foto: /ritzau/Casper Dalhoff
Rikke AlbrechtsenAmalie Bjerre Christensen

BRUXELLES: Det står Danmark frit for at bruge EU’s regler til at inddrive de flere hundrede millioner kroner, som EU-borgere skylder den danske statskasse i misligholdte SU-lån.

Sådan lyder vurderingen fra EU-Kommissionen i et svar til danske EU-parlamentarikere. Både Jens Rohde (R), Christel Schaldemose (S), Ole Christensen (S) og Bendt Bendtsen (K) har bedt om at få udlagt teksten, efter der tidligere på året blev sået tvivl om, hvorvidt der fandtes værktøjer i EU-kassen til at gå efter udenlandske studerende, der er rejst fra deres studiegæld.

I svaret understreger Kommissionen, at selvom studielån ikke er omfattet af de regler, der ellers gælder for inddrivelse af ubetalte skatter og afgifter på tværs af grænserne, så er det muligt for Danmark at gå civilrettens vej.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00