EU udpeger seks virksomheder som gatekeepere - kræver, at de åbner op for konkurrenterne

Amazon, Apple og Meta er nogle af de virksomheder, som EU-Kommissionen onsdag klassificerede som "gatekeepere", og som derfor skal åbne op for konkurrenterne og give brugerne større mulighed for at beskytte persondata. Et budskab, der hilses velkommen af ​​forbrugerorganisationer.

Thierry Breton, EU-kommissær for det indre marked, præsenterede Kommissionens forslag til nye digitale regler for EU allerede i 2020. Nu er der udpeget seks "gatekeepere".
Thierry Breton, EU-kommissær for det indre marked, præsenterede Kommissionens forslag til nye digitale regler for EU allerede i 2020. Nu er der udpeget seks "gatekeepere".Foto: EU-Kommissionen

"Flere valgmuligheder for forbrugerne, færre forhindringer for mindre virksomheder. DMA vil åbne portene til internettet," sagde Thierry Breton, EU-kommissær for det indre marked, i en pressemeddelelse onsdag.

Forordningen om digitale markeder, DMA, skal sammen med Digital Services Act regulere markedet for de digitale platforme inden for EU. DMA har til formål at forhindre de største platformstjenester i at tvinge folk til kun at bruge deres platforme og produkter. Det vil også blive sværere for teknologivirksomheder at indsamle personlige data for at målrette annoncering til brugerne.

"Det var på høje tid, at Europa nu fastsætter de spilleregler, der skal sikre, at de digitale markeder er retfærdige og åbne," sagde Breton.

0:000:00