EU vil sende mindst 100 millioner vaccinedoser til ulande inden årets udgang

EU og de 27 medlemslande vil donere mindst 100 millioner doser coronavaccine til dem uden for Unionen, der har hårdest brug for dem. De vil også støtte opbygningen af vaccineproduktion, lyder det ved EU-topmøde.

En kvinde bliver behandlet på et covid-center i en teltlejr i Yemen. Mange af verdens fattige lande er nærmest ikke begyndt at vaccinere mod corona endnu.
En kvinde bliver behandlet på et covid-center i en teltlejr i Yemen. Mange af verdens fattige lande er nærmest ikke begyndt at vaccinere mod corona endnu.Foto: Fawaz Salman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Efter at have fået på puklen for manglende vacccinesolidaritet med verdens fattigste forpligter EU’s stats- og regeringschefer sig nu til at levere mindst 100 millioner vaccinedoser til lande i vaccinemangel i løbet af 2021.

Ifølge kilder på et topmøde i Bruxelles tirsdag lovede omkring halvdelen af landenes regeringer, at de vil sende doser af sted.

”De første meldinger fra medlemslandene viser, at vi helt sikkert vil nå højere op,” sagde mødeleder Charles Michel, der er formand for Det Europæiske Råd.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00