Europa-Parlamentet stemmer nye CO2-krav til biler igennem

AFSTEMNING: Et flertal i Europa-Parlamentet har støttet, at CO2-udledningen fra nye biler skal reduceres med 40 procent i 2030, og at 35 procent af alle nye biler på samme tid skal være elektriske eller hybridbiler.

Et flertal bestående af medlemmer af Europa-Parlamentet fra den liberale, den grønne og den socialdemokratiske gruppe stemte onsdag for at skærpe kravene til bilers CO2-udledning.
Et flertal bestående af medlemmer af Europa-Parlamentet fra den liberale, den grønne og den socialdemokratiske gruppe stemte onsdag for at skærpe kravene til bilers CO2-udledning.Foto: Jean-Francois Badias/AP Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En opjustering af EU-Kommissionens forslag, men til gengæld en nedtoning af udspillet fra Europa-Parlamentets eget miljøudvalg.

Det blev bundlinjen, da et flertal blandt Europa-Parlamentets medlemmer onsdag vedtog nye CO2-krav for biler og varebiler.

Kravene fra Parlamentet lyder på, at nye biler i gennemsnit skal udlede 40 procent mindre CO2 end niveauet i 2021. Allerede i 2025 skal niveauet være beskåret med 20 procent.

0:000:00