EU's demokratiske prestigeprojekt anbefaler et hav af traktatændringer: Mindsteløn og fælles forsvar er på ønskelisten

Efter knap et års arbejde har Konferencen om Europas Fremtid afleveret 49 forslag til ændringer af EU-samarbejdet. Ved mange af anbefalingerne er der tale om vidtrækkende reformer af EU – heriblandt et forslag om "fælles væbnede styrker".

Guy Verhofstadt på talerstolen til Konferencen om Europas Fremtids sidste plenarforsamling 29.-30. april. På Europadagen, 9. maj, afleveres anbefalingerne til formændene for Parlamentet, Kommissionen og Rådet.
Guy Verhofstadt på talerstolen til Konferencen om Europas Fremtids sidste plenarforsamling 29.-30. april. På Europadagen, 9. maj, afleveres anbefalingerne til formændene for Parlamentet, Kommissionen og Rådet.Foto: Europa-Parlamentet
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Står det til de hundredvis af borgere og politikere, der har deltaget i Konferencen om Europas Fremtid, skal der i EU være en fælles mindsteløn og et fælles forsvar.

I alt 49 forslag er de nået frem til efter godt et års arbejde. Konferencen om Europas Fremtid er EU's store demokratiprojekt, hvor borgere, civilsamfund og politikere har debatteret løsningerne på fremtidens udfordringer i EU.

Knap var parterne nået til enighed, før Guy Verhofstadt, som er Europa-Parlamentets repræsentant ved den store demokratiøvelse, krævede politisk handling på de forslag, som Konferencen var nået frem til.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00