EU's finansministre siger ja til nulmoms på digitale medier

MEDIER: Ny EU-beslutning gør det muligt at ligestille vilkårene for digitale medier og papirmedier.  

EU's finansministre vedtog på et møde i Luxemborg tirsdag et forslag, der gør det muligt for de enkelte medlemslande at reducere momsen på digitale udgivelser.

Dermed kan man ligestille momsen på udgivelser på papir og digitalt.

Det oplyser Rådet i en pressemeddelelse. 

Med de nuværende momsregler er der en standardmoms på elektroniske publikationer på minimum 15 procent, hvorimod papirpublikationer ikke har standardrater. 

"Dette forslag er en del af vores indsats for at modernisere momsen til den digitale økonomi og gør det muligt for os at holde trit med de teknologiske fremskridt," siger Hartwig Löger, finansminister i Østrig, som i øjeblikket har Rådets formandskab, i en pressemeddelelse.

En lige spillebane
Ifølge medieaftalen vil Danmark, når det er muligt i forhold til EU-reglerne, indføre momsfritagelse for digitale medier. 

Finansminister Kristian Jensen (V) fortæller, at den nye EU-beslutning giver mulighed for mere lige vilkår for medierne. 

"Det kommer til at betyde, at vi får givet aviserne en mulighed for at få en lige spillebane, uanset om de er digitale eller fysiske," siger finansminister Kristian Jensen til Ritzau ifølge Fyens.dk. 

Forrige artikel Løsning på tre årtiers navnestrid hænger i limbo Løsning på tre årtiers navnestrid hænger i limbo Næste artikel Europa-Parlamentet stemmer nye CO2-krav til biler igennem Europa-Parlamentet stemmer nye CO2-krav til biler igennem
Vestager: Vi står i en situation uden fortilfælde

Vestager: Vi står i en situation uden fortilfælde

INTERVIEW: Den menneskelige og økonomiske krise, som Europa befinder sig i lige nu, rammer så bredt og vilkårligt, at gamle dages holdninger til, hvad der kan gøres for at hjælpe lande i nød, må lægges til side, mener Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager.