Fiskere er lettede over aftale om skilsmisse med Storbritannien 

BREXIT: Udkastet til en Brexit-aftale med Storbritannien indeholder positive takter for fiskeriet, mener Danmarks Pelagiske Producentorganisation. Blandt andet kobles forhandlinger om fiskeriet sammen med en handelsaftale.

Den britiske premierminister Theresa May står overfor en særdeles vanskelig opgave med at samle et flertal i det britiske parlament for en skilsmisseaftale med EU.
Den britiske premierminister Theresa May står overfor en særdeles vanskelig opgave med at samle et flertal i det britiske parlament for en skilsmisseaftale med EU.Foto: Matt Dunham/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vi er jo på ingen måde i mål, men på mine medlemmers vegne er jeg i hvert fald lettet, i den forstand at vi nu tror mere på en overgangsordning de næste to år, og dermed en situation, hvor vi ikke får ændret radikalt på vilkårene allerede midt i 2019.

Esben Sverdrup-Jensen
Direktør for Danmarks Pelagiske Producentorganisation

Mens et stort politisk drama i Storbritannien udspiller sig i disse dage, har der bredt sig en vis optimisme hos den danske fiskeriforening Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

“Vi er jo på ingen måde i mål, men på mine medlemmers vegne er jeg i hvert fald lettet, i den forstand at vi nu tror mere på en overgangsordning de næste to år, og dermed en situation, hvor vi ikke får ændret radikalt på vilkårene allerede midt i 2019,” fortæller direktør Esben Sverdrup-Jensen.

Den britiske premierminister, Theresa May, har klaret den første af mange forhindringer, da hendes regering onsdag bakkede op om udkastet til Storbritanniens udtrædelsesaftale af EU.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00