Forskere kritiserer mediedækningen af COP15

INTERVIEW: En undersøgelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole hævder, at medierne ikke var kritiske nok over for muligheden for succes under COP15 sidste år.
Foto: djh.dk

Forestillingen om, at man kunne lave en klimaaftale, blev ikke udfordret på noget tidspunkt, og det er en af grundene til, at man så ender med at konkludere, at det er en total fiasko. Det kan man efter vores opfattelse ikke konkludere, hvis man har et mere realistisk billede af, hvad FN-systemet kan opnå. Det er fuldstændigt urealistisk at tro, at man kan opnå det via FN-systemet.

Lars Kabel
Journalistforsker

Journalistforsker Lars Kabel fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole mener, at medierne under COP15 glemte at stille de kritiske spørgsmål, om det kunne lade sig gøre at få en løsning på klimatopmødet i København.

I en ny undersøgelse, som han har lavet med sine kollegaer Asbjørn Slot Jørgensen og Kresten Johansen, har de kortlagt mediernes dækning under COP15.

Kritik af præmis mangler
Ifølge Lars Kabels undersøgelse glemte journalisterne således at sætte spørgsmålstegn ved de grundlæggende præmisser - for eksempel, at COP15 overhovedet skulle være stedet at løse verdens klimaproblemer.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00