Gjerskov: Natteforhandlinger ender med et kludetæppe

EU: EU's fødevareministre står over for timelange tovtrækkerier, når landbrugsstøtten forhandles tirsdag. Det vil sandsynligvis ende med et kludetæppe-kompromis natten til onsdag, vurderer fødevareminister Mette Gjerskov (S).
Mandag og tirsdag forhandler EU's landbrugsministre Rådets endelige forhandlingsposition i forhold til landbrugsstøtten.
Mandag og tirsdag forhandler EU's landbrugsministre Rådets endelige forhandlingsposition i forhold til landbrugsstøtten.Foto: European Commission
Agnete Finnemann Scheel

Det var en nærmest lettet fødevareminister, der fredag briefede Europaudvalget forud for denne uges Rådsmøde i Bruxelles. Tirsdag skal medlemslandene nemlig blive enige om deres endelige forhandlingsposition til den kommende landbrugsreform, og det markerer samtidig slutningen på halvandet års lange forhandlinger.

"Nu står vi her," konstaterede Mette Gjerskov (S).

Og det bliver ikke nødvendigt at varme op til at fræse ind over målstregen med armene over hovedet i ren glæde over sejr. Fødevareministeren forventer nemlig, at Rådet vil finde frem til en meget stor kompromispakke, hvor mange nationale interesser skal files godt til.

0:000:00