Hasteimplementering af global skatteaftale bekymrer DI

Erhvervslivet har bange anelser angående den måde, EU-Kommissionen ønsker at implementere en stor international skatteaftale om en minimumsselskabsskat på. "Bekymringen er, at EU kører for hurtigt frem, før man ved, hvor den internationale aftale rigtigt lander," lyder det fra DI.

EU's økonomikommissær, Paolo Gentiloni, fortæller i Kommissionens præsentation af skatteaftalen: "Vi tager første skridt mod at sætte en stopper for skattekabløbet mod bunden, der skader EU og dets økonomier."
EU's økonomikommissær, Paolo Gentiloni, fortæller i Kommissionens præsentation af skatteaftalen: "Vi tager første skridt mod at sætte en stopper for skattekabløbet mod bunden, der skader EU og dets økonomier."Foto: Max Rossi/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Der er stadig bekymring over den tilgang, som EU-Kommissionen har valgt angående implementeringen af en international skatteaftale.

Men trods alt også en smule lettelse over Kommissionens nyeste udspil, fortæller Sune Hein Bertelsen, fagleder for international skat i DI.

"Der er umiddelbart ikke nogen store overraskelser. EU-Kommissionen tilstræber at gennemføre den internationale skatteaftale én-til-én," siger han og understreger, at han ser EU’s tilgang som en indirekte imødekommelse af erhvervslivets kritik.

0:000:00